enbg

Крум Савов, 4 март 2014 г.

4.3.2014 | коментара

Тагове:

Новият главен редактор на отдел „Спорт“ в bTV Media Group Крум Савов беше интервюиран от водещите на „Шоуто на Слави“ тази вечер –
Иво Сиромахов и Филип Станев. За новото си професионално предизвикателство спортният журналист сподели, че се чувства „в подходящия момент, на подходящото място“, за да се случват „точните неща“.

Журналистът говори за промените, които ще настъпят в спортната програма на медийната група. Той сподели, че ръководството на bTV е изпълнило желанието му да сублицензират телевизията и тя да получава картина от българското футболно първенство. „Не може да коментираш нещо в спорта, без да имаш картина от него“, заяви Крум Савов. Според него „на bTV като телевизия номер едно“, която излъчва футболни срещи от Шампионската лига, Лига Европа, Серия А и френската Лига 1, й отива да има „силна авторска, ексклузивна, критична и градивна журналистика“.
Крум Савов попари надеждите на Иво Сиромахов bTV да излъчва любимия му конен спорт, но покани сценариста да пише за конните състезания в спортния сайт на телевизията. Той все пак обеща да помисли за любимата рубрика на Иво Сиромахов и Филип Станев, в която зрители се включват в ефир, за да споделят своето мнение по актуалните спортни теми.

В „Шоуто на Слави“ спортният журналист говори и за големите успехи, които постигат тенисистът Григор Димитров и футболистите на „Лудогорец“. Според Крум Савов природата е била щедра към Григор Димитров, но успехите му се дължат както на таланта, така и на баща му, както и на „добро стечение на обстоятелства – в подходящ момент да излезе и да отиде на друго ниво на подготовка, на тренировка, на треньори, на маркетинг, на мениджмънт“. От значение, според журналиста, са и харизмата, чаровността и атрактивността на българския тенисист, които му донесоха подкрепата на публиката в Мадрид, Акапулко и „ледения Стокхолм“. Крум Савов вярва, че
Григор Димитров може да стане номер едно в тениса, защото има „съвършен, изваян бекхенд, който вече настигна Федерер, атрактивни удари“, „великолепен сервис“. Новият главен редактор на спорта в bTV очаква Григор Димитров да влезе в топ 10 на мъжкия тенис до края на годината и в топ 3 през следващата година.

Крум Савов изрази и възхищението си от отбора на „Лудогорец“, който се класира на осминафинал в турнира Лига Европа. По думите му българският шампион играе красив футбол, надиграва се със съперниците си и е постигнал категорични победи над сериозни отбори и то не само на българска земя, а и в гостуванията си.

Журналистът намери и съществена прилика между футболистите на „Лудогорец“ и Григор Димитров – „показаха, че могат да играят под натиск, когато трябва да се върнеш в мача“. Крум Савов се обоснова с петте тайбрека, които спечели Григор на турнира в Акапулко и изоставането на „Лудогорец“ на два пъти в резултата в мача с Лацио.

Във видеото може да видите какво още каза Крум Савов за успехите на Кубрат Пулев, Цветана Пиронкова и Александра Жекова.

Цялото предаване от 4 март 2014 г.